eredmény 5 munkanapon belül
kapcsolat
Doulton hírek
blog a vízlaborból
legjobb megoldás
Kristálytiszta víz a csapból!
Tartalomhoz ugrás
(20) Doulton Magyarország
A legjobb víztisztítók laboratóriumi szaktanácsadással.
Közzététel szerző: itt egészség · 12 Május 2019
Tags: ólomegészségcsapvízAzariKatalin
2019.05.10.
Doulton Magyarország - rövid történet


Vannak, akik szerint azért van most "hírtelen" ólom a csapvízben, mert "valakinek" víztisztítója van rá.
Szerintem nem érdemes a csapvíz minőségére vonatkozóan összeesküvést kreálni.
Ez olyan szakmai kérdés, mérési eredményekkel alátámasztva, amiről a vízanalitikával foglalkozók többsége régóta tud: publikációk, tanulmányok tárgya volt már évekkel ezelőtt is (2015. Sebestyén Ágnes tanulmánya).

▶️ Azért elérhető már most Magyarországon (140 ország után) egy megfizethető,  megbízható, ólom eltávolítására is alkalmas és engedélyeztetett minőségi víztisztító, mert (évtizedes szakmai tudásunkat használva) megkerestük, és tettünk  érte, hogy mielőbb a magyar fogyasztók is megvásárolhassák.
Elég nehezen fogadta el a közel 200 éves múlttal rendelkező cég mérnöke, hogy Magyarországon külön is engedélyeztetni kell a víztisztítókat. A sokszor feleslegesnek tűnő egyeztetés, mérési eredmények lekérése,  specifikációk átnézése számunkra is kérdéses volt.
▶️ Mi sem nagyon értettük, miért ragaszkodik az OKI (most már NNK) témafelelőse pl. a valós csapvízmintán végzett kísérletek eredményeihez is. Szakmai érvelése, de leginkább a gyakorlati tapasztalat igazolta óvatosságát...
Valóban találkozunk olyan extrém magas ólomkoncentrációval is, mint amilyen pl. wekerlén mért 210ppb. A víztisztítónak ezt is biztonsággal el kell tudni távolítani, a szűrő élettartamának végén is.
▶️ Miután megvásároltuk a kiválasztott kisberendezést, vizsgáltuk, és vizsgáltattuk: az összes hazai vizsgálati protokoll és az OKI témafelelős javaslata alapján.
▶️Meggyőződtünk a hatékonyságáról, és láttuk, hogy hiánypótló.
Célzottan ólomra engedélyeztettük a szakhatóságnál, hiszen célzottan erre kerestük, és végeztünk el számtalan vizsgálatot.

Felajánlottuk "hasznosításra" víztisztító forgalmazással foglalkozó cégeknek is, de senkit nem érdekelt, hiszen a látens probléma nagyságrendjével nem voltak tisztában.

2-3 évvel a víztisztítókat forgalmazók előtt jártunk?

▶️ Igen. Olvastuk a szakirodalmat, figyeltük a trendeket, mértük a csapvizek ólomtartalmát - és tudtuk, hogy ez a téma előbb-utóbb megoldásért kiált.
▶️ Van, akiknek EZ nem tetszik. Kapunk hideget, meleget...
▶️ Mi tisztában voltunk azzal, hogy attól nem fog megoldódni a helyzet, ha nem beszélünk róla (pedig sok helyütt, többféle módszerrel is megpróbáltak elhallgattatni minket).

A jelenlegi helyzetben szerintem mindennél fontosabb -a pánikkeltő, sokkoló szalagcímek után- az érintettek megnyugtatása, és tájékoztatása annak érdekében, hogy MEGFELELŐ, MEGBÍZHATÓ megoldásokat találjanak vízminőséggel kapcsolatos problémájukra.

A Vízkutató Vízkémia Kft. Akkreditált Laboratórium forgalmazó partnereket keres, akik ezt a hiánypótló terméket képesek eljuttatni  a fogyasztókhoz. Több tíz, ha nem százezer háztartás lehet érintett. A csövek végleges cseréjéig az egyetlen környezetkímélő, biztonságos és gazdaságos alternatíva a bevizsgált víztisztító berendezés. Az ULTRACARB szűrőbetét már bizonyított.

Azari Katalin
vegyészmérnök
Vízkutató Vízkémia Kft.
Akkreditált Vizsgálólaboratórium
www.olomavizben.hu

Hivatkozások:

www.olomavizben.hu/blog

#noplastic #ólom #csapvíz #vízminőség #ivóvíz #víztisztító #csapvíz #vanmegoldas! #noplastic #környezetvédelem #ólom
ólom csapvíz víztisztító megbízható ólom eltávolítására célzottan engedélyezett víztisztító NNK VízműVissza a tartalomhoz