Lombikban az ivóvíz! Vízminőségről, víztisztítókról tabuk nélkül. - A legjobb víztisztítók laboratóriumi szaktanácsadással.

eredmény 5 munkanapon belül
kapcsolat
Doulton hírek
blog a vízlaborból
legjobb megoldás
Tartalomhoz ugrás

(12) Milyen tanúsítványa van a víztisztítódnak?

A legjobb víztisztítók laboratóriumi szaktanácsadással.
Közzététel szerző: itt egészség · 1 November 2018
Tags: egészségivóvíznoplasticvíztisztítóólom
Miért fontos, hogy a választandó víztisztító rendelkezzen NSF 53 ólomra tanúsítvánnyal?

Az aktívszenes szűrők csak ideiglenesen képesek megkötni az ólmot, de a nagyobb baj az, hogy ezt véletlenszerűen engedhetik vissza a szűrt vízbe.
Mivel ez a legsúlyosabb potenciálisan jelenlévő egészségkárosító szennyező csapvizeinkben, ennek a kockázatnak a kiiktatása a  legfontosabb.
Vannak olyan aktívszenes szűrőbetétek, melyek az ólom eltávolítására alkalmas szűrőanyagot is tartalmaznak (integráltan). Minimum ezzel a tulajdonsággal rendelkező megoldás az, ami biztonsággal alkalmazható a háztartások többségébe.

Amelyik víztisztítónak még nincsen erre vonatkozóan (is)  forgalmazási engedélye, az ólom eltávolítás szempontjából az NSF 53 ólomra tanúsítvány az, ami tájékoztató lehet.
Az NSF naprakész adatbázisa cég és terméknév szerint is lekérdezhető. Az NSF 53 az egészségügyi kockázatot jelentő szennyezők vizsgálatára vonatkozó protokoll (aktívszenes szűrőkben), a felsorolásban a  <<claim>> oszlopban szerepeljen a <<Lead Reduction>> bejegyzés.

Pl:
http://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?company=13790&Standard=053

Amelyik gyártó nem tudja legalább ezt a tanúsítványt (és a vizsgálati jegyzőkönyvet) bemutatni, annak a szűrőmegoldása a fentebb leírt kockázattal jár.

Ne kockáztass: a nem megfelelő víztisztító többet árthat, mint használ!

Azari Katalin
vegyészmérnök
Vízkutató Vízkémia Kft. Akkreditált Vizsgálólaboratórium
víztisztító blog
további blogtartalom

#ólom #olom #víztisztító #csapvíz #viztisztito #egészség #noplasticVissza a tartalomhoz