eredmény 5 munkanapon belül
Kristálytiszta víz a csapból!
Kristálytiszta víz a csapból!
Tartalomhoz ugrás

A leggyakoribb kérdések, hátha pont ezt akarod tudni...

1. Mi a különbség az Ultracarb és az Ultracarb SI betét között?
Az Ultracarb mögötti SI jelzés a scale inhibitor (vízkőképződést gátló) rövidítése.
Ez az ultracarb szűrőn belül egy 5. "lépcső", amin átmegy a víz. Olyan polifoszfát oldódik minimális mennyiségben a vízbe, ami élelmiszer ipari minőségű, és a kalcium illetve magnézium ionokkal hamarabb “képez sót”, mint karbonát (ez a vízkő).
A szűrőbetétben tehát nem ioncserélő gyanta van, a folyamat nem vízlágyítás (kalcium és magnézium ionok lecserélése nátrium ionokra) történik, hanem az inhibitor a kalcium és magnézium ionok karbonáttal való csapadékképződését (vízkő) akadályozza meg.
Részletesebb kémiai fejtegetések helyett praktikusan: a kalcium és magnézium ionok a vízben maradnak.
Némi vízkőhöz hasonló lerakódás így is  tapasztalható (a kalcium-foszfát), de ez könnyen eltávolítható a konyhai forraló eszközökből is (nem csak ecettel, hanem tapasztalatom szerint egyszerű mosogatással).

2. A 6 hónap időkorlát mellett mi a mennyiségi korlátja a szűrőbetétnek?
Az ultracarb szűrőbetét kapacitása 2300 liter, amit az ólom eltávolító képessége határoz meg. 150ppb ólomra vizsgálva 2*2300 liter átengedéséig garantált a tökéletes, 99% eltávolítás.

3. Házhozszállítással rendelés esetén kb. mennyi a szállítási idő rendeléstől?
A termékekből van készleten, a rendelést követő 24 órán belül (munkanapon) kiállítjuk a számlát, elküldjük e-mailben a szükséges adatokkal, majd az utalás beérkezését követően postázzuk a terméket. A FOX post általában 1 héten belül kézbesít.

4. Mennyi műanyag hulladék képződik a csere szűrőbetét miatt?
Az Ultracarb szűrő csak természetes anyagokat tartalmaz. Az egyetlen műanyag rész a fejrészen található csatlakozó menet, ami újrahasznosított műanyag. A mechanikai és baktériumszűrő a 7mm vastag ezüstöt is tartalmazó kerámia burok. Az aktívszén a kókusz származék. A nehézfém eltávolítást speciálisan kezelt ásványi anyag biztosítja (Doulton szabadalom).
5. Mi a teendő, ha elszennyeződik a szűrő?
Ha túl sok a lebegőanyag (pl rozsda) a vízben, ez hagyományos szűrőknél akár 1-2 hét múlva is bekövetkezhet.  A Doulton betétben a 7mm vastag kerámia burok megvédi az aktívszenet és az ólom eltávolítására alkalmas anyagot az eltömődéstől, az idő előtti kimerüléstől. Ha a kerámia felület annyira eltömődne, hogy lecsökken a szűrőből kifolyó víz sebessége, a szűrő kerámia felülete vízzel egyszerűen lemosható (ls. a videok között).A Doultonvíz FB oldalunk megosztásával segíthet, hogy minél többen tudjanak a legjobb víztisztítóról!

Vissza a tartalomhoz