Lombik - csapvízről, tabuk nélkül! - Vízvizsgálat I Tanácsadás I Megoldás

laboratórium
VÍZTISZTÍTÓK
Tartalomhoz ugrás

Van víztisztítód? Biztosan tudod mit iszol?!

Vízvizsgálat I Tanácsadás I Megoldás
Közzététel szerző: itt egészség · 1 Július 2019
Tags: megoldásvíztisztító
A tisztítandó víz minőségétől, a fogyasztói elvárásoktól és több más szemponttól is függ, hogy milyen víztisztítási eljárás jöhet szóba az adott fogyasztóhelyen.

A víztisztító kiválasztásakor a legfontosabb döntési szempont a minőség és megbízhatóság. A legtöbbet fogyasztott élelmiszerünkről van szó. Nem mindegy, milyen annak minősége.
Megbízható helyről, vízkezeléshez értő szakembertől érdemes víztisztítót vásárolni, ahol a termék minőségi tanúsítványait, vizsgálati jegyzőkönyveit be tudják mutatni és a kockázatmentes üzemeltetési feltételekről is adnak tájékoztatást.

A legtöbb forgalomban lévő vízkezelő a magyarországi csapvizekre nem ajánlható korlátozás nélkül. Lehet, hogy ez apró betűvel szerepel csak a leírásban, de nagyon lényeges információ!

A megfelelő szűrőanyag (technológia) kiválasztása elengedhetetlen, mérlegelve a használati feltételeket, korlátozásokat.
Csapvizeink többsége kiegyensúlyozott ásványi anyag tartalmú, ennek megőrzése kívánatos, ezért teljes sótalanításban nem érdemes gondolkodni (amennyiben egészségügyi megfontolások miatt valamely ion csökkentése kívánatos, szelektív ioncsere is megoldható).
A magyarországi csapvizek többségénél indokolatlan az RO alkalmazása. Nem csupán a relative magas ára miatt, de azért sem, mert az ebben a technológiában rejlő potenciális üzemeltetési veszélyek sokkal nagyobbak, mint a vélelmezett előnyök.

Lényeges, hogy a víztisztító minden vízzel érintkező alkatrésze élelmiszeriparban használható anyagból készüljön. A szűrő minden alkatrésze értelemszerűen érintkezésben van a vízzel - fontos, hogy ne oldódhasson ki káros anyag sem a szűrőházból, a csatlakozó vezetékekből sem a szerelvényekből.

Megdöbbenve tapasztaljuk, hogy mennyi a silány termék.
Jó esetben csak felesleges pénzköltésről beszélhetünk, de előfordul az is, hogy a  vízkezelő ront a víz minőségen, rosszabb esetben egészségkárosító is lehet (még akkor is, ha az érzékszervi tulajdonságai javulnak).


Azari Katalin
vegyészmérnök
Vízkutató Vízkémia Kft. Akkreditált Vizsgálólaboratórium
www.olomavizben.hu

#ólom #olom #víztisztító #csapvíz #viztisztito #egészség #noplastic


további információk
vízvizsgálat
Szakmai tartalom:
 Azari Katalin
vegyészmérnök, ivóvíz-tanácsadó
Vízkutató Vízkémia Akkreditált Vizsgálólaboratórium



Tanúsítványok, vizsgálati eredmények, forgalmazási engedély [pdf letölthető formában]
Vissza a tartalomhoz