víztisztító szaktanácsadással
Tartalomhoz ugrás

Tökéletes ivóvíz a csapból! Gazdaságos. Környezetkímélő. Kényelmes.

Az OKI a csapvíz ólomszennyezésével kapcsolatos tájékoztató kampányában megoldási lehetőségek között ajánlja a „bevizsgált víztisztító kisberendezést” is .

Ólomeltávolítás szempontjából nincsenek még OKI által minősített víztisztítók (maga az ólomszennyezés ténye is elhallgatott információ volt), ezért  a víztisztítással foglalkozó cégek jobb híján a teljes sómentes vagy ioncserélt vizet előállító berendezéseket ajánlják.
Magyarországon az ivóvíz kedvező ásványi anyag összetételű, semmi nem indokolja ezeket a sokkal drágább és több felügyeletet igénylő technológiákat.
Sokszor az így előállított víz minősége rosszabb, mint a kiinduló csapvíz.

Évek óta mérjük a csapvizek magas ólomtartalmát, ezért a szakmai ismereteket igénylő tájékozódást elvégeztük.
Minden olyan összehasonlítást megtettünk, és választási szempontot mérlegeltünk, amelyhez vízkémiai (laboratóriumi) és vízkezelés technológiai tudás (is) szükséges.  

Laboratóriumunkban az Ultracarb NSF/ANSI 42, 53 minősítésű aktívszenes szűrőbetétet több életcikluson át, valós használati körülmények mellett teszteltük.
A vizsgálati eredmények kiválóak - az ólom eltávolítási hatékonyság, a rákkeltők, valamint az íz és szagrontó anyagok eltávolítása szempontjából is.

Bizalommal ajánlom a Doulton Ultracarb® szűrőbetétet tartalmazó, bevizsgált víztisztító kisberendezést, ami a magyar ivóvizek utótisztítására, ólom eltávolítására is optimális megoldás.
A vezetékes víz kedvező ásványi anyag tartalmának megőrzése mellett megbízhatóan távolítja el a potenciálisan jelenlévő összes egészségre káros szennyezőt.
A végeredmény: káros anyagoktól mentes, kristálytiszta, jó ízű ivóvíz.

Integrált kialakítása egyedülállóan kedvező ár/érték arányt, könnyű üzembe helyezést és biztonságos üzemeltetést biztosít.

Azari Katalin
vegyészmérnök
Vízkutató Vízkémia Kft. Akkreditált Vizsgálólaboratórium

Doulton® - a minőség, amiben megbízhat!

Made in Britain...

A Fairey Ceramics Ltd. 1826 óta fejleszti és gyártja saját szabadalmai alapján a legkorszerűbb technológiák felhasználásával vízkezelési megoldásait. Több mint 140 országban van jelen, évente milliós szűrőbetét eladással.

A szűrőházak és betétek valamint a csatlakozó elemek is élelmiszeriparban használható anyagokból készülnek, a legszigorúbb szakmai és minőségbiztosítási elvárásoknak is megfelelnek. Minden szűrőbetét egyéni azonosítóval rendelkezik, így eredetiségük ellenőrizhető.
Az integrált kerámia szűrőbetétek több szűrési funkciót valósítanak meg egy szűrőtesten belül, ezáltal költséghatékonyak.

A Doulton® termékvonalat vízkezelési szakértői tanácsadással, laboratóriumi háttértámogatással, a gyártó által biztosított garanciával és termékkövetéssel, csere szűrőbetét ellátással, kedvező áron vásárolhatja meg Magyarországon is.

    

Doulton® - kristálytiszta, egészséges ivóvíz!

Mitől más a Doulton® kerámia szűrő?

Az aktívszenes szűrőbetétek között egyedülálló a kerámia külső felület és a többrétegű kialakítás.
A kerámia külső résznek köszönhetően a felület tisztítható, így a szűrési hatékonyság az aktívszén teljes életciklusa alatt tökéletes.

a szűrőbetét külső kerámia rétege visszatartja a mikro-szennyeződéseket: baktériumok, ciszták, lebegő anyagok (pl. rozsda), nagyobb részecskék;
a kerámia-mátrix antibakteriális kialakítása megakadályozza a mikrobák szaporodását, az aktív szén védett a mikrobáktól.
az aktív szén -többek között- eltávolítja a klórt és a klórozás melléktermékeit (íz- és szagrontó anyagok, rákkeltő trihalo-metánok), ennek eredményeként  a víz káros anyagoktól mentes, kristálytiszta, kiváló ízű lesz;
amennyiben szükséges, az előszűrő(k) és/vagy a 4. fázis speciális szűrőanyag lehet, az egyéb egészség-károsító szennyeződések (ciszták, kórokozók, ólom, nitrát stb) eltávolítására.
Ultracarb® - biztonságos ólom eltávolítás

Többlépcsős szűrés integrált kerámiaszűrőben!
1. lépcső
Külső kerámia réteg - mikroszűrés és kórokozók eltávolítása
  • Baktériumok (E. Coli, Cholera, Shigella, Typhoid, Klebsiella Terrigena)
  • Ciszták (Cryptosporidium, Giardia)
  • 0,5 mikron feletti részecskék (rozsda, műanyag rostok, lebegő anyagok)

2. lépcső
Az antibakteriális kialakítás megakadályozza a mikrobák szaporodását a kerámia szűrőanyagon.

3. lépcső
Az aktívszén eltávolítja a klórt és a szerves vegyületeket, növelve a víz élvezeti értékét.
  • Szerves szennyezők (Rovarírtók, Herbicidek, Fenolok, PAH-ok)
  • Szabad klór
  • Klórszármazékok (trihalo-metánok)
  • Íz- és szagrontó anyagok

4. lépcső
A vízminőségtől függően választható
Az UltraCarb® szűrőben nehézfémek (pl. ólom) eltávolítása.
Műszaki jellemzők
Szűrőház
Bármely Doulton® szűrőházba kapható

Kapacitás
275 liter/óra (4bar nyomás mellett)

Víznyomás
0,7 bar - 7bar

Működési hőmérséklet
5-30 °C (a szűrőbetét csak hideg, vezetékes ivóvízhez alkalmazható)
Legjobb víztisztító
Legjobb víztisztító
Ha bizonytalan abban, az Ultracarb betét megfelelő választás-e a csapvizére, itt ellenőrizheti:

egyéni ajánlat kérése

Legjobb víztisztító
 #ólomeltávolítás #vízszűrő #víztisztító #víztisztítás #egészségesivóvíz #Doulton #ólomvizsgálat #tisztacsapvíz #joviz #ihatoviz #kornyezetbarát #műanyagmentes #ólomszűrés #ólomtisztítás #csapvíz #Doulton #Ultracarb #szűrőbetét
Vissza a tartalomhoz