Bevizsgált víztisztítók laboratóriumi szaktanácsadással. - Káros anyagoktól mentes, jó ízű ivóvíz a csapból!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


Hogyan válasszon víztisztítót?

Magyarországon bárki árulhat víztisztítót, olyan is, aki még a rossz választásban rejlő kockázatokkal sincsen tisztában.

Vízkémiai és vízkezelés technológiai ismeretek nélkül nehéz eligazodni, milyen megoldások jöhetnek szóba  pl. az ólom eltávolítására.

A jó hír az, hogy a legtöbb háztartásban az ivóvíz kedvező ásványi anyag összetételű, ezért nincs szükség drága és extra felügyeletet igénylő technológiákra, mint amilyen a reverz ozmózis, a desztilláció vagy a teljes ioncsere.

Vannak olyan megoldások, amik az aktívszénen kívül pl. nehézfémek eltávolítására alkalmas szűrőanyagot is tartalmaznak (többlépcsős szűrők vagy integrált szűrőbetétek).
Olyat érdemes választani, ami a szűrőbetét életciklusának végén is tökéletesen távolítja el a potenciálisan jelenlévő szennyezők mindegyikét.
Aktívszenes szűrők esetében irányadó lehet az NSF/ANSI 41 és 53 minősítés.
Olyan forgalmazótól érdemes vásárolni, aki az ólom eltávolítására vonatkozóan minimum NSF/ANSI 53 vizsgálati jegyzőkönyvet tud bemutatni termékére (lsd alább letölthető link).
Ne kockáztasson, csak bevizsgált ivóvíztisztítót vegyen, szaktanácsadással!

Laboratóriumunkban az Ultracarb aktívszenes integrált szűrőbetétet alkalmazzuk a csapvíz tisztítására, így  több életcikluson át, valós használati körülmények mellett teszteltük.
A vizsgálati eredmények kiválóak - az ólom, a rákkeltők, valamint az íz és szagrontó anyagok eltávolítása szempontjából is.

Azari Katalin
vegyészmérnök
Vízkutató Vízkémia Kft. Akkreditált Vizsgálólaboratórium

Letölthető vizsgálati jegyzőkönyvek:
Összefoglaló vizsgálati jegyzőkönyv és szakvélemény

NSF/ANSI 41, 53 jegyzőkönyvek


 #ólomeltávolítás #vízszűrő #víztisztító #víztisztítás #egészségesivóvíz #Doulton #ólomvizsgálat #tisztacsapvíz #joviz #ihatoviz #kornyezetbarát #műanyagmentes #ólomszűrés #ólomtisztítás #csapvíz #Doulton #Ultracarb #szűrőbetét aquaphor everpure everspring
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz